Raamfolie

Stappenplan voor montage raamfolie

1. Zorg ervoor dat u beschikt over het volgende gereedschap: schuurspons, rubber raamwisser, glaskrabber, ammoniak, groene dreft afwasmiddel, plantenspuit, smal stanleymesje, dunne liniaal, plakband, pinpas/creditcard,  tissuepapier en twee personen.

2. Maak uw raam goed vetvrij met ammoniak.

3. Vul uw plantenspuit met schoon water en voeg hier een paar druppels groene dreft aan toe (geen andere middelen!). Spuit het raam goed in met deze oplossing en krab het glas goed schoon met een glaskrabber. Spuit het raam opnieuw nat en was het raam met een schuurspons. Wis het raam af met de rubberen raamwisser en droog de randen goed met een tissue. Zorg ervoor dat er geen vuil of zeepresten achterblijven op het raam.Het raam is nu schoon en ontvet.

4. Haal de witte schutlaag van de sticker af. Plak nu de sticker op de gewenste plek, meet dit goed uit zodat deze recht en netjes zit en wrijf dit goed aan met de pinpas/creditcard. Laat het geheel even hechten en haal dan voorzichtig de doorzichtige transferlaag eraf.

5. Neem de baan raamfolie ter hand en plak twee stukjes plakband aan beide zijden van een punt ervan. Door de twee stukjes plakband nu uit elkaar te trekken laat de schutlaag los die de lijm op het raamfolie beschermt. Verwijder de schutlaag door deze laag steeds verder los te trekken en tegelijkertijd de lijm nat spuiten met de plantenspuit die gevuld is met water en de dreft oplossing.

6. Spuit vervolgens het raam opnieuw nat en plaats de natte baan raamfolie op de ondergrond. Door de zeep kan het raamfolie nog geschoven worden en zo op zijn plaats geplaatst worden. Het beste is de baan raamfolie tegen de boven sponning aan te schuiven en zijkanten te overlappen.

7. Sprenkel het raamfolie, die zich nu op het raam bevindt, nat en wis met de raamwisser het vocht systematisch tussen het raamfolie en het glas weg.

8. Snijden met het stanleymesje en een liniaal: Het beste kunt u de liniaal tegen de sponning plaatsen met het mesje.Vervolgens laat u het mesje met de liniaal tegelijkertijd langs de sponning glijden. Hierdoor wordt de folie keurig recht afgesneden. De smalle kier die ontstaat, is nodig voor het verdampen van het vocht en zorgt ervoor dat het raam kan uitzetten en krimpen zonder dat het raamfolie gaat plooien.

9. Sprenkel het raamfolie nogmaals nat en wis zoveel mogelijk vocht onder het raamfolie vandaan. Zorg ervoor dat er geen vocht bij de randen blijft zitten. Droog daarna de randen met een tissue en verwijder overtollige zeepresten van het raamfolie.

10. Het raamfolie kan wat mistig optrekken en er kunnen vocht blaasjes in ontstaan. Dat is geen reden tot paniek! Het trekt vanzelf weg. Mits het raamfolie strak is aan gewist met een raamwisser.

11. Na droogtijd van 6 á 8 weken kunnen de ramen weer normaal gelapt worden. Onderhoud kunt u het beste doen met schoon water en groene dreft. Het raamfolie is namelijk stroever dan glas.De zeep maakt lappen en wissen makkelijker en het raam wordt er mooi schoon van. Droog altijd de randen naderhand met een tissue of zeem.

12. Gebruik nooit scherpe voorwerpen op het folie! Het raamfolie is groter geleverd dan besteld, zoals vermeld op de website, in de weborder of bestelmail, betaalbevestiging en verzendmail, dit omdat ramen nooit recht zijn! Het plakken van zowel de stickers als het raamfolie is helemaal op eigen risico!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 TW stickers and more | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel